Unique Estates застана зад още една благотворителна кауза като бе любезен домакин на благотворителен търг, организиран в подкрепа на шестото издание на престижния международен конкурс за цигулари „Васко Абаджиев”.

Организатор на форума е Клуб ЮНЕСКО „Леонардо да Винчи“ София с подкрепата на Столична община и традиционно се провежда под почетния патронаж на Министерство на културата на Република България и патронажа на Н.Пр. г-н Джани Сторнелло, Почетен консул на България за Пиемонте и Вал Д`Aоста, Италия, в партньорство със Съюза на българските музикални и танцови дейци, Софийска филхармония, Лайънс клуб София „Св. Иван Рилски“ и медийни партньори: БНТ, БНР.

Гостите на елегантния коктейл, организиран в красивата градина на Unique Estates на “Патриарх Евтимий“ 17 участваха в търг с наддаване за различни предмети. Събраната сума от 4875 лв. ще бъде използвана в подкрепа на международния конкурс за цигулари „Васко Абаджиев”. Той се провежда за шести пореден път, като тази година ще бъде в хибриден формат. Първите два тура на конкурса преминаха успешно онлайн. Решаващият трети тур и галаконцертът на лауреатите ще се проведат на живо в София – на 9 и 10 октомври 2021 г. Журито е съставено от изтъкнати творци, цигулари, педагози и лектори с международно признание.

Силвана Василева