Kатегория: Художествена литература, Съвременна българска проза
Вид на корицата: Мека корица
Брой страници: 430
Формат: Нормален (13×20 см.)

Жестоките противоречия на времето изпъкват най-ярко в съдбата на великите хора. Така е и с гениалния български цигулар Васко Абаджиев. На неговия страдалчески и изпълнен с перипетии живот е посветен новият роман на М. Абаджиев „Шакона пасион“. Блеснал като музикант в съвсем ранна възраст, В. Абаджиев оставя неизличими дири в паметта на онези,които са имали щастието и привилегията да чуят неговата цигулка.

Действието на творбата се развива в Брюксел, Берлин, Будапеща, Париж, Хамбург, в музикалните и културни средища на цяла Европа, където се е учил и гастролирал знаменитият музикант. Зловещата, оглушителна симфония на Втората световна война оставя пагубни следи в неговата психика, осакатявайки невъзвратимо това изумително дарование.

Романът „Шакона пасион“ – заглавие, вдъхновено от творбите на Й. С. Бах – ни представя вълнуващо изображение на музикалния свят, запомнящи се портрети на композитори и легендарни виртуози. Това е разказ за историческите обстоятелства и катаклизми, обуславящи годините преди и след войната, за силата на волята и жертвите, които всеки е трябвало да даде, за да се съхрани в такива години на погром.

А през всичко това като огнено трептяща струна звучи соловата партия – съдбата на ненадминатия български цигулар.

За повече информация и покупка, посетете страницата на автора:
http://goto.ucoz.com/index/shakona_pasion/0-14

ШАКОНА ПАСИОН

Дата на издаване : юни 3, 2009
Художник : Маргарит Абаджиев